Je bekijkt nu Greet Peters vanaf 4 mei 2017

Greet Peters vanaf 4 mei 2017

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:7 mei 2017
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

NAW van de exposante Greet Peters

Mobiel: 06 22480313

E-mail:  pe50gree@hotmail.com

 

Ik ben Greet Peters en schilder vanaf 2001 op met olieverf op Klassiek Ambachtelijke wijze. De techniek is bij het groot publiek bekent van de Hollandse meesters zoals o.a. Rembrandt van Rijn schilder van De Nachtwacht. Mijn werken zijn grotendeels op paneel geschilderd, al werk ik ook op doek wat vooral voor groot formaat werken gemakkelijker is ivm het gewicht. Vanaf 2001 tot nu bezoek ik de schilderschool van Marian Merk die in Hummelo gevestigd is.

De natuur rondom ons in onze mooie streek is mijn belangrijkste inspiratiebron. In deze tentoonstelling wordt de verandering van mijn persoonlijke schilderstijl duidelijk. Van realistisch is er een voorzichtige verschuiving te zien naar een wat meer impressionistische stijl van werken.

Realistische kunst is naar een weergave van de objectieve werkelijkheid terwijl bij het impressionisme meer de subjectieve weergave van de werkelijkheid van mij als kunstschilder is met veel aandacht voor sfeer. Het verschil laat zich zien in de wat aardsere tinten van het realisme tegenover het meer ‘slordige’ gebruik van fellere tinten bij het impressionisme. Om wat losser te kunnen werken maak ik steeds meer gebruik van het paletmes naast de schilder kwast. Dit geeft een gevoel van vrijheid tijdens het schilderen!

De geëxposeerde werken zijn te koop. In verband met atelier opruiming is er overleg over de prijs mogelijk. Het kleinste werkje van het zwaluw kuiken is al te koop voor € 50,- dus ook voor bezoekers met een wat kleinere beurs te doen. Het is ook mogelijk om huisdieren te laten schilderen. Dit doe ik in opdracht dus bel gerust.

Ik wens iedereen die komt kijken naar mijn werken net zoveel plezier als ik bij het maken van de werken heb ervaren.

Met vriendelijke groet,

 

Greet Peters