Beste Lezer,

 

Hierbij een verslag van de winterwandeling rond de Lindesche molen:.

 

Op zondag 17 februari heeft de Stichting de Lindesche Molen voor de 3e keer een winterwandeling georganiseerd.

Nadat er op zaterdag al veel werk is verzet door de mensen van de Lindesche Molen, zoals klaar zetten van o.a. toiletgelegenheid op de 2 rust punten, en alle pijlen waarmede de route’s zijn aangegeven.

De korte route (8 Km.) ging richting de Kranenburg, nadat eerst de route voor een deel door het Onstein ging kwamen de wandelaars bij de familie Ruiterkamp waar voor het inwendige van de wandelaar werd gezorgd.

Daarna vervolgde de route aan de achterzijde langs het klooster, en via de Hamsveldseweg naar de Kostedeweg richting de Lindesche molen via enkel mooie bospaden welke maar voor een enkeling herkenbaar waren.

De lange route (18 Km.) ging evenals de andere route eerst naar de Kranenburg, en vandaar door de bossen van het Medler naar de Wildenborch, waar eerst rondje door het Bosket werd gewandeld, en vandaar naar de Familie Kruisselbrink op boerderij ’t Schoolhuis, waar  Cafe Proathuus een rust pauze had ingericht.

Nadat de wandelaars wat voor het inwendige van de mens tot zich hadden genomen (o.a. erwtensoep) ging de wandeling verder in Noordelijke richting, en toen naar Links door de bossen over de Galgengoorweg weer over bospaden achter langs Kamphuizen, langs de oude Joodse begraafplaats, zo richting de Wientjesvoort waar de Ruurloseweg werd overgestoken, en men weer via de Kostedeweg terug liep, en waar weer werd aangesloten op de wandelaars van de korte route.

Bij terug keer in de molen werden de wandelaars verwelkomd door muziek van Henk en Tonnie (drummer en accordeon) waardoor het nog een tijd erg gezellig in de molen was.

Aan de wandeling is deelgenomen door ruim 300 personen bij prachtig helder windstil weer.

Er waren veel complimenten aan de organisatie, o.a. voor het zeer goed uitzetten van de route met diverse uitzichten van zowel bos als ook ver gezichten over de landerijen.

 

De bijgevoegde foto is gemaakt door ACHTERHOEK FOTO, waarvan 2 medewerkers ook de lange afstand hebben mee gewandeld.

Voor meer foto’s zie www.achterhoekfoto.nl

 

Met vriendelijke groet,

Namens:

Stichting de Lindesche Molen.

Henk Ruiterkamp  voorz.