Je bekijkt nu De schepel

De schepel

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:6 december 2013
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd

Wij van Stichting de Lindesche Molen, hebben j.l. vrijdag een oud gebruiks voorwerp aangeboden gekregen.

 

De Lindesche Molen was tot in 1908 eigendom van de Fam. Kelderman. Deze fam. verkocht de molen aan de Heer Dommerholt uit Zutphen, en de fam. Kelderman vertrok naar Hengelo (gelderland), en heeft toen meegenomen  vanuit Linde  naar Hengelo een “SCHEPEL”  dit is een oud Nederlandse inhouds eenheid om een hoeveelheid van ongveer 10 liter droge waren (rijst en/of graan)  te verhandelen. Dus deze schepel deed duidelijk dienst in een molen.

In Hengelo nadat de fam. Kelderman gestopt was met de daar ontwikkelde maalderij, kwam de “SCHEPEL” op een zolder te liggen, en na verkoop van deze woning aan de Heer Anton Winters, had ook deze de “SCHEPEL” jaren als opberg tonnetje in gebruik.

Enkele weken terug was Anton Winters in de Lindesche molen voor het bijwonen van een verjaardag, en kwam toen met de beheerder van de Lindesche Molen in gesprek.

De beide heren vonden dit zo’n fantastisch verhaal, dat  Anton Winters de “SCHEPEL” weer terug  wilde  geven aan de Lindesche molen, hetgeen de heer Ruiterkamp een pracht idee vond.

J.L. vrijdag is de  “SCHEPEL “ weer terug gebracht naar de Lindesche molen, waar deze jaren lang is gebruikt geweest, en dan ook officieel door de heer Anton Winter aan Henk Ruiterkamp  overhandigd, welke dit oude gebruiksvoorwerp dankbaar heeft aanvaard.

 

 

Namens Stichting de Lindesche Molen.

Henk Ruiterkamp